16 Ağustos 2015 Pazar

Windows 10 Temiz Kurulum




Windows 10'a yükseltme yoluyla geçiş yapan kullanıcılar çeşitli sorunlarla karşılaşmakta.Bu sorunların çözümü temiz bir kurulumdan geçmektedir.

1-İlk olarak temiz kurulum için Windows 7 ve Windows 8,8.1 kullananlar yükseltme yapması gerekmektedir.

2-Windows 10'a yükseltme işlemini tamamladıysa eğer kuruluma geçmeden önce orijinal Windows anahtarını not etmemiz gerekmekte.ProduKey programını buraya tıklayarak indiriyoruz.

3-Programı kurduktan sonra açtığımızda görseldeki gibi bir pencere gelecek ve Product Key başlığının altındaki ürün anahtarını not alıyoruz.
produkey



4- İlk olarak yükleme için flash disk gerekiyor.Media Creation Tool(Medya Oluşturma Aracı) 'nı buradan indiriyoruz.

5-Aracı açtığımızda başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur u seçelim.Dil ve mimariyi seçtikten sonra flash diski seçelim  (Usb flash sürücümüzde 3 gb boş alan olmalı.)

6-Flash diskimiz hazır olduktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve Bios ayarlarına girerek boot sırasını değiştiriyoruz.(Flash diskimizi seçiyoruz)

7-Kurulum işlemi başlarken 2. ve 3. madde de belirttiğim ürün anahtarını girmemizi isteyecek.Ürün anahatarınızı girdikten sonra yükleme devam edecektir.Gerekli disk bölümlerini biçimlendirerek temiz kurulumu başlatabilir ve windows 10 u kullanmaya başlayabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder